Det Danske Filminstitut har givet Jammerbugt Kommune en gave, nemlig digitalisering af 20 gamle film fra arkiver, kældre og lofter.

Se filmene i kino
Film, som det ikke tidligere har været muligt at se, da det har krævet særligt fremviserudstyr, og måske har man faktisk slet ikke vidst, hvad der gemte sig på filmrullerne.
Nu er teknikken på plads, så filmene kan vises på biografens lærred, og det sker i Pandrup Kino lørdag eftermiddag 24. oktober samt i Fjerritslev Kino søndag eftermiddag 25. oktober.

Steen Poulsen fortæller
Der er tale om filmklip og film uden så megen tale, og derfor vil der være introduktioner og fortællinger til filmene ved Steen Poulsen fra Egnssamlingen i Saltum og Susanne Hjorth Hansen fra Jammerbugt Bibliotekerne.
Steen Poulsen vil vise og fortælle om forskellige filmklip fra Pandrup og omegn i Pandrup Kino, og Susanne Hjorth Hansen vil sætte ord på ”Fjerritslev og omegn” fra 1964 og ”Kyllinger på rejse” fra 1949.

Et morsomt tilbageblik
Det giver mulighed for et interessant, hyggeligt og morsomt tilbageblik på den lokale verden.
Filmene er ikke vist tidligere, og begge arrangementer er gratis, men der skal bookes plads på biografernes hjemmesider.
Fremvisningerne af filmene og Dit Danmark på Film er et samarbejde mellem Det Danske Filminstitut, Jammerbugt Bibliotekerne, Jammerbugt Kommune, Lokalhistorisk Samråd samt Pandrup og Fjerritslev Kinoer.