Aabybro IFs arbejdsgruppen bag projekt Nyt Foreningshus i Aabybro har på et temamøde præsenteret projektet for kommunalbestyrelsen.

Behov for større finansiering
Det nye Foreningshus skal ikke alene afløse Aabybro IFs nuværende nedslidte og for lille klubhus, men også benyttes af flere foreninger end i dag, nemlig 10 foreninger og sammenslutninger.
– Vi fik præsenteret vores projekt og ideer samt, hvordan vi ser på finansieringen, fortæller Henrik Pedersen fra arbejdsgruppen.
– Vi bad kommunalbestyrelsen om flere penge end de allerede afsatte 4 mio. kr. Vi bad om 8 mio. kr., da vores budget er 18 mio. kr. plus moms, fortæller Henrik Pedersen.

De 10 foreninger og sammenslutninger.

Samlingssted for alle aldre
Til gengæld vil Aabybro få et helt nyt og alsidigt samlingssted for borgere i alle aldre, hvor de kan dyrke motion, sundhed og sammenhold.
Projektet omfatter selvfølgelig et nyt hus med moderne omklædningsfaciliteter, cafeteria, mødelokaler og lokaler til større forsamlinger.
Desuden er der et trailcenter, dobbelt paddlebane samt en halvlukket arena i form af en overdækket minikunstgræsbane med bander.
Der er også plads til en krolf og minigolfbane.
– Udearealet skal også udnyttes til at have løbestier og pumptrack, som er en bane kun for MTB med kunstige bakker og hop, samt fitness i naturlige materialer i læbælterne rundt om stadion, fortæller Henrik Pedersen.

Illustration: Arkitektfirmaet Nord

Større støtte
Borgmester Mogens Chr. Gade (V) kalder det for et spændende projekt.
– Men det er også et andet et projekt, end det var i starten, hvor vi satte 4 mio. kr. af udelukkende til et nyt klubhus til Aabybro IF. Derfor er der heller ingen tvivl om, at vi er med på, at kommunen kommer til at give flere penge end de 4 mio.kr., men om det bliver de 8 mio. kr., ved vi ikke. Det bliver nok et sted derimellem, siger han.

Dialog om drift
Mogens Chr. Gade tilføjer, at arbejdsgruppen nu kan gå videre og søge støtte hos fonde, ligesom gruppen skal i gang med en dialog med Kultur- Fritids og Landdistriktsudvalget om projektets indholdsamt den fremtidige drift.
– Der er flere ting, der skal afklares, inden det kan komme til politisk behandling i kommunalbestyrelsen, siger borgmesteren.

Benyttes af kommunen
– Alt i alt er det meget spændende, at der kommer flere foreninger med og at kommunen kan være en del af projektet og bruge et foreningshus til eksempelvis legestue for dagplejen eller aflastning for børnehaver i perioder ved at benytte et Foreningshus som også skov- eller idrætsbørnehave, siger Mogens Chr. Gade og understreger:
– Der er ingen tvivl om, at vi med budgetforliget samt efter arbejdsgruppens præsentation på temamødet har sendt et signal om, at vi er godt klar over, at kommunen skal støtte med flere penge end de afsatte 4 mio. kr.