– Samme dag som forlystelsesparkerne i Danmark måtte genåbne, nemlig i går onsdag 27. maj, udsendte myndighederne nye skærpede regler for brug af forlystelserne, som rammer nogle af de store attraktioner i Fårup Sommerland.

Kun én gruppe
Reglerne betyder, at kun ét selskab, gruppe eller familie må benytte Falken, Saven eller Orkanen ad gangen, og det nedsætter selvfølgelig kapaciteten gevaldigt.
– Vi er stadig ved at få styr på definitionen af den nye bekendtgørelse, men det er klart, at det kommer til at tage et indhug i kapaciteten, siger Niels Jørgen Jensen, direktør i Fårup Sommerland.

Rammer kapaciteten
Han peger på, at de nye regler ikke påvirker brugen af alle forlystelser, som eksempelvis River Rafting, Flagermusen – eller Lynet med sine 6 pladser, hvis der kun må medtages en gruppe på 3-6 personer ad gangen.
– Men Orkanen vil med sine 20 pladser kun nå op på 15-20 pct. af sin kapacitet, og nogenlunde det samme gælder for Falken med sine 24 pladser, siger Niels Jørgen Jensen.

Forandring hen over natten
Fårup Sommerland garanterer stadig, at forlystelsesparken kan åbne 11. juni, og man arbejder endda på evt. at kunne fremskynde denne dato.
– Men den nye bekendtgørelse er noget af en forandring hen over natten. Det er helt og aldeles uhørt. Vi fik 14. maj udstedt et sæt meget klare retningslinjer, som gav os et holdepunkt, der var meget lig med reglerne hos vores kollegaer i Tyskland, Norge og Holland, siger Niels Jørgen Jensen.

Ændrer den dag man må åbne
– I sidste uge fremrykker myndighederne pludselig den dag, vi må åbne, til i går 27. maj. Men selv samme dag kommer der en væsentlig forandret præmis for åbningen. Det er utilstedeligt, siger Niels Jørgen Jensen.
– Vi har hele tiden arbejdet seriøst, og medio april sendte vi vores udspil til, hvordan vi kunne åbne på en forsvarlig vis, understreger han.

Udfordret sæson
Med de givne omstændigheder lægger Niels Jørgen Jensen ikke skjul på, at der bliver tale om en i høj grad udfordret sæson for Fårup Sommerland.
– Men vores mange gæster bliver ved med at udvise stor støtte og fastholder, at de kommer og besøger os, når vi åbner, og det er en trøst i en udfordrende tid.
– Vi håber, at myndighederne vil tage deres beslutning op til revision, når vi når hen til fase 3 i genåbningen. Det sundhedsfaglige belæg for dette her er lidt spinkelt. Der er anlagt et forsigtighedsprincip, som taler for, at man kan tage det her op igen, hvis smittetrykket fortsat er under kontrol, understreger han.