Sparekassen Vendsyssels Fond, Brovst, der siden 2006 har doneret store summer til lokalsamfundet i Brovst og omegn, meldte sig i foråret klar med et nyt initiativ:
At hylde frivilligheden.

Den bærende kraft
Første ansøgningsrunde er slut, og fonden har valgt at tilgodese alle 10 ansøgninger med i alt 100.000 kr., selvom det oprindeligt var planen at bruge 50.000 kr. på at donationer til støtte for frivilligheden.
-Frivilligheden er den bærende kraft i Danmarks foreningsliv, uanset hvilken type forening der er tale om, siger Jan Gøl, regionsdirektør i Sparekassen Vendsyssel og formand for Sparekassen Vendsyssels Fond, Brovst.
– Derfor har vi lavet dette initiativ, hvor alle frivillige foreninger kan søge midler, og hvor man modsat de almindelige fondsansøgninger ikke behøver at have et bestemt projekt eller formål med ansøgningen. Foreningen må altså bestemme, hvad pengene skal bruges til – de skal blot komme alle de frivillige til gode.
– Det var dog svært at vælge mellem alle de fantastiske frivillige, og vi har derfor valgt at imødekomme alle ansøgningerne, fortsætter Jan Gøl.

Store indsatser
Der er mange frivillige ildsjæle at takke og sætte spotlight på, en af dem er Pia Skifter Sørensen, og medlemmer af Skovsgaard Brovst KFUM IF fortæller om deres formand:
– Pia er blodet i vores forening, hun har fingeren på pulsen. Pia er altid klar til at finde løsningen, for den ér derude et sted. Klubben hylder Pia for det kæmpe arbejde som hun udfører som formand – også på det administrative område. Pia er et stort aktiv for klubben som vi, håber at vi kan drage nytte af i mange år fremover.
Også den store indsats fra samarbejdsudvalget i Øster Han Herred hyldes for at sætte pris på det store arbejde, de har lavet med at samle fodbolden i den gamle Brovst kommune.

Rene Weidinger, Spar V, og Pia Skifter Sørensen.10 fonde
I dag findes der i alt 10 fonde, som udspringer af Sparekassen Vendsyssel og de pengeinstitutter, som sparekassen gennem årene har fusioneret med. Sparekassen Vendsyssels Fond og de lokale fonde i Brovst, Dronninglund, Hvetbo, Jerslev, Klokkerholm, Ulsted, Hvidbjerg-Ørum, Snedsted, Nørhå og Hals kunne i 2020 udbetale cirka 15 mio. kr. til gode, lokale formål.

De 10 foreninger, der modtager donation fra Sparekassen Vendsyssel Fond Brovst, er:

  • Brovst Lokalhistorisk Sognegruppe
  • Jammerbugt Garden
  • Jammerbugtens Golfklub
  • Øland Halvrimmen Idrætsklub
  • Øster Han Herred Fodbold. Samarbejdsudvalget
  • Øster Han Herred Egnssamling
  • Røde Kors Familienetværk
  • Skovsgård Brovst KFUM IF
  • Tranum Gymnastik Forening
  • Vesterhavsrock