Erhvervsområde er i en rivende udvikling

– Teknologiparken skal vist snart have et andet navn, konstaterer Jens Chr. Golding (S), formand for teknik- og miljøudvalget.

Fantastisk mulighed
Det har netop anbefalet, at kommunalbestyrelsen sender de planer i høring, som gør det muligt for to store butikskæder samt en fastfood restaurant at slå sig ned i Teknologiparken i Aabybro.
Som omtalt søndag i VoresJammerbugt har Tom Jakobsen gennem flere måneder arbejdet med dette projekt.
– Det her er en fantastisk mulighed for at få nogle spændende forretninger, som ellers kun findes i de større byer, til vores kommune. Det er et meget spændende projekt, siger Jens Chr. Golding.

Større butikker
En ny lokalplan og tillæg til kommuneplan skal give mulighed for at opføre udvalgsvarebutikker i en del af Teknologiparken, hvor der fortsat ikke må være dagligvarebutikker.
Det bliver et segment, der i udvalgets dagsorden omtales som butikker som JYSK, thansen, Silvan, Harald Nyborg med flere, men ingen beklædningsbutikker.

Hvilke kæder vides ikke
Tom Jakobsen bekræfter, at der tale om dette segment, men kan ikke offentliggøre navnene på forretningerne, da alle aftaler og underskrifter først er på plads i løbet af et par måneder.
Men der tale om to butikker med udvalgsvarer på henholdsvis 1.800 og 960 kvadratmeter samt en fastfood restaurant på 720 kvadratmeter.
De konkrete placeringer inden for det foreslåede område i Teknologiparken ligger heller ikke fast.

Rivende udvikling
– Det er en fantastisk udvikling. For få år siden var det et område, hvor det var svært at få nogle til at bygge, siger Jens Chr. Golding om området ved Teknologiparken.
– Nu vælter det op med huse i Horsbækken, og der er kommet et nyt stort bil-hus samt flere erhverv til området. Vi er kommet så langt, at vi nu har været nødt til at udlægge et nyt erhvervsområde.
– Andre byer og kommuner er misundelige på Jammerbugt og især Aabybro over denne udvikling, konstaterer Jens Chr. Golding.

Ikke plads i bymidten
Af udvalgets dagsorden fremgår det, at de nye planer skal give mulighed for i Teknologiparken at placere forretninger med særligt pladskrævende varegrupper, som det ikke er muligt at placere i bymidten i Aabybro blandt andet på grund af butiksstørrelserne.
Desuden skal der i en del af området også være muligt at etablere autoværksted.
Hvis det nye område er fuldt udbygget, vil der være plads til i alt 3.980 kvadratmeter udvalgsvarehandel.
Såfremt alt går efter planen, og der ikke opstår forhindringer, så forventer Tom Jakobsen, at de nye butikker kan åbne i Teknologiparken allerede i foråret 2021.

Se mere om udviklingen af området samt indbyggertal, forbrug og fordeling af de nye forretningers omsætning her: