– Stormen har rusket grundigt i det danske sommerland søndag og særligt mandag aften, og det kan blandt andet ses på de 47 hvide badehuse ved Blokhus Strand.

Foto: Vores Jammerbugt

Skubbet rundt
– Ikke et af dem står, som de skal. Men det er heldigvis langt fra så slemt som ved stormen i september sidste år, hvor 21 huse blev smadret. Badehusene er sluppet ganske billigt, men skal nu graves fri og sættes på plads, fortæller strandfoged Keld K. Sørensen.
– Jeg kan se, at nogle af ejerne havde prøvet at binde husene fast, eller fortøjre dem med anker, men det hjalp ikke, tilføjer han.

Tirsdag var oprydningsdag. Foto: Vores Jammerbugt

Ikke set i mindst 23 år
Keld K. Sørensen har været strandfoged i nu 23 år og er kommet i Blokhus siden efter 2. Verdenskrig.
Og han har ikke tidligere oplevet, at der har været en storm så tidligt på året.
– Jeg kan ikke mindes, at det har stormet i juli og slet ikke så kraftigt. Alene det, at vi både sidste år og forrige år i september havde så kraftige storme, er usædvanligt. Og nu i juli. Der er ingen tvivl om, at der er tale om klimaforandringer, siger han.

Foto: Vores Jammerbugt

Væltet livreddertårn
Keld K. Sørensen måtte mandag aften opgive at komme på stranden dels på grund af, at stormen havde presset havet helt op til klitterne og havde indtaget den ellers brede sandstrand, og dels på grund af andre biler.
– Jeg tog på stranden tirsdag morgen klokken 6, og det er var et drabeligt syn med badehusene og det væltede livreddertårn, fortæller han.
– Men der er ikke andet at gøre end at få rettet op på tingene og håbe, at det var det hele der skete i denne omgang.

Foto: Vores Jammerbugt
Foto: Vores Jammerbugt
Foto: Vores Jammerbugt
Foto: Vores Jammerbugt