– Stemningen er både intens og koncentreret, men også hyggelig og kammeratlig.
12 unge har i dag søndag 26. juli LAN-party i Biersted IFs klubhus fra klokken 10 til 22.

Forbedrer reaktionstid
Bag står Niels Porsbøl Jacobsen sammen med Michael Højhus, som om formiddagen har lært fra sig af tricks og tips til at blive bedre til at spille Counter-Strike.
– De har alle spillet den samme værkstedsbane og skudt 100 computerspillere på tid. Nu bruger de tiden på at træne, og så skal de prøve den samme bane igen, inden de tager hjem for at se, om de er blevet hurtigere og har forbedret deres reaktionstid, forklarer Michael Højhus.

Foto: Vores Jammerbugt

Fælles om interessen
Niels Porsbøl Jacobsen har sørget for både en god frokost samt aftensmad, så der er energi til at levere en god præstation bag computerne.
En af deltagerne er 9-årige Magnus Uttrup Rom, der spiller Call of Duty og andre forskellige spil.
– Det er sjovt og hyggeligt, fordi man sidder og spiller, og vi sidder ved siden af hinanden, og alle er glade, fortæller han.

Magnus Uttrup Rom hygger sig. Foto: Vores Jammerbugt

Ny sportsgren i Biersted IF
LAN-festen er et led i oprettelsen af en nye E-sport linje i Biersted IF, og faktisk er Biersted IF meget tæt på at kunne tilbyde E-sport som ny idrætsgren i foreningen.
– Vi er ved at samle penge ind til indkøb af 10 computere, så vi kan tilbyde E-sport på linje med fodbold, håndbold og badminton, forklarer Niels Porsbøl Jacobsen.

Der spilles koncentreret. Foto: Vores Jammerbugt

Render hjemme i haven og spiller bold
– Mange unge sidder alligevel hjemme og spiller forskellige computerspil og går meget op idet. Vi sidestiller det med at rende og spille fodbold for sig selv hjemme i baghaven. Derfor vil vi tilbyde et samlingssted, hvor de unge, som har en stor interesse i computerspil, kan komme og have det til fælles samt træne sammen ligesom i andre sportsgrene, forklarer han.
– Vi er så heldige at have faciliteterne til det i Biersted IF, og her kan de samles og træne og spille mod hinanden, og vi vil også holde sociale arrangementer for dem, siger Niels Porsbøl Jacobsen og tilføjer, at der også bliver lagt vægt på etik, samt hvordan man taler til hinanden.

Og så skal der lige strækkes ud. Foto: Vores Jammerbugt

Anerkendt som sportsgren
Michael Højhus pointerer, at E-sport er anerkendt som sportsgren med store turneringer og præmier og blandt andre TV2 Zulu viser E-sport.
– Det er gået fra, at man sidder hjemme og nørder til, at man samles for at træne fokuseret. De her 12 deltagere havde aldrig mødt hinanden og spillet sammen, hvis ikke det var for dette LAN-party, siger Michael Højhus.
– Det har ydermere den gevinst, at nogle i klassen spiller for eksempel håndbold eller fodbold og andre spiller E-sport. De kan så alle mødes i idrætsforeningen og drikke en sodavand sammen efter deres træning, siger han.

Michael Højhus giver gode råd. Foto: Vores Jammerbugt

Indrettes i mødelokale
I et mødelokale er der plads til, at der kan blive sat 10 computere og skærme op.
– Vi mangler nu kun 7.500 kroner i at have de 100.000 kroner, der skal til for at købe 10 computere, skærme, gamerpistol og andet tilbehør, fortæller Michael Højhus.
Indsamlingen af penge har stået på de sidste 2-3 år.
– Vi har holdt LAN-party for at rejse penge de senere år. Biersted IF har givet penge, og vi har modtaget 10.000 kroner fra Folkeoplysningsudvalget, fortæller Niels Porsbøl Jacobsen.

Det er sjovere at spille, når man er samme sted. Foto: Vores Jammerbugt

Gratis for deltagerne
Søndagens LAN-party er gratis for deltagerne, og det skyldes, at arrangementet får tilskud fra Statens sommerpakke til aktiviteter for børn og unge i alderen 6 til 17 år efter skolernes og foreningernes nedlukning i foråret som følge af Corona-restriktioner.
Og det vederlag Michael Højhus og Niels Porsbøl Jacobsen har fået som instruktører, går også til, så man er nu meget tæt på at være i mål.