Fredag 11. september udkommer det andet afsnit af Uffes Samtalekøkken, som er en lokalt forankret podcastserie med fokus på råvarer, mennesker og måltidet.

Kok og køkkenkultur
Stemmen og meningerne i podcasten kommer ud af munden på Uffe Truelsen – kok og manden bag Køkkenkultur.
Første afsnit har fisk, Hirtshals og råvarechef Finn Møller som omdrejningspunkt, og i 2. afsnit stikker Uffe en finger i jorden og taler om sommertomater på skoleskemaet og meget andet sammen med grøntsagsproducent Dorthe Thomsen fra Tornby.

Børnene skal med i køkkenet
– Jeg håber, at mine samtaler kan give lyst og mod til at bruge tid på at lave mad og opfordre til at lege med alle de lækre råvarer, vi bor tæt på. Især børnene vil jeg gerne have mere med ved gryderne. Mange forældre finder ikke nok tid til at have børnene med i køkkenet. Det kan være anderledes, understreger Uffe Truelsen.

Privatfoto

Det, maden gør ved os
I Uffes samtalekøkken taler han med mennesker, som ved noget om mad, råvarer og måltidet.
Uffe taler i hver afsnit med et passioneret menneske, og i løbet af samtalen taler de om, hvordan vi kan få et større fokus på den mad, vi spiser, hvordan vi producerer klogere og forbruger klogere.
Udgangspunktet for samtalen er, alt det maden gør ved os selv og den jord vi bor på – og som i et rigtigt køkken så ved man aldrig hvad det sker, når snakken går hen over køkkenbordet.
Der er plads til historier fra de 7 verdenshave og til ideer der kan gøre en forskel.

Topgastronomi
Podcasten udkommer hver 14. dag, og de næste to afsnit kommer til at tage afsæt i topgastronomi, vildt og meget mere.
Du kan lytte til Uffes Samtalekøkken via linket her:
https://koekkenkultur.dk/
eller på de fleste podcastplatforme.

Udvikling og foredrag
Uffe Truelsen bor i Nørhalne, er 37 år gammel, uddannet kok og AU i ledelse og har dermed blandet teori og en solid praktisk faglighed fra 20 års arbejde i små og store køkkener.
Uffe er selvstændig og driver firmaet Køkkenkultur, hvor han udover at lave podcast arbejder med køkkenudvikling, foredrag, undervisningsforløb og meget andet.
Uffe arbejder gennem humor, en bred faglighed og en pragmatisk tilgang til måltidet, på at formidle alle de aspekter der skal til at servere et måltid, der er godt for mennesker og som samtidigt kan bidrage til den bæredygtige omstilling.